Den 27. august drager 12 rytterer fra NemByg Cycling afsted mod Italien og det berømtre Stevio pass. 

Der er lagt op til en tur med masser af udfordring på cyklerne. På holdturene er der stor fokus på det sociale og sammenholdet, så det er der naturligvis også masser af plads og tid til. 

 

KORT OM DEN ENE ETAPE PÅ TUREN: STELVIO PASSET FRA PRATO

 

Stelvio passet fra Prato er den hårdeste og længste af de 3 ruter du kan cykel til Passe Stelvio.

Fra dalen i Prato og byen Prato allo Stelvio (918 moh) køres mod sydvest via Ponte di Stelvio og Stelvio. De første 8 km holder stigningsprocenten sig under 7%.

Så snart broen over Rio Trafoi passeres, begynder det for alvor. Kun én af de resterende 17 km kommer under 7% resten holder sig tættere på de 9%.

Hele vejen til toppen tæller de nummerede sving ned fra 48, så du bliver konstant mindet om hvad du stadig har til gode.

Du passerer restauranten Rocca Bianca efter 15 km og er nu i 1861 m højde, men har stadig ikke fået et glimt af de sidste sving. De kommer først til syne efter du er kørt forbi Hotel Franzenhöhe og er ved sving 24.

De sidste 600 højdemeter og 24 sving skal forceres med 8-9% stigninger. Men glæd dig til en velfortjent belønning på toppen i 2758 m, hvor du får et fantastisk view ud over stigningen du netop har besejret.

 

FAKTA: PASSO DELLO STELVIO FRA PRATO

 

Sted: Italien, Trentino-Alto Adige, Prato

Start: Prato

Længde: 24.3 km

Højdeforskel: 1808 m

Gennemsnitlig stigning: 7.4%

Max. stigning: 14%

Bund: 950 m

Top: 2758 m

 

Sådan kaldes Harzen på grund af det kuperede terræn, fortæller holdkaptajn Lars Bülow, der har været i spidsen for Nem Byg Cyclings teamtur.

Til trods for de lange dage på cyklen, var der også tid til socialt samvær - "after cycling" - som Nem Byg kalder det, hvilket prioriteres højt.

På turen deltog 11 ryttere. Foruden Jesper Holm Nielsen, Anders Nielsen og Mogens Espensen fra Nem Byg var det blandt andet Jørgen Weide, Weide Diamantværktøj, Michael Jensen, Ingeniør'ne, Lars Kaus, Rybners, Kim Schousboe, Det Faglige Hus, og Claus Pedersen, Sønderjysk Forsikring.

Det var første gang, at Nem Byg Cycling som hold var i Harzen, men det bliver bestemt ikke sidste gang. Det var der bred enighed om på holdet, siger Lars Bülow.

Næste teamtur er allerede planlagt. Til august går turen atter til et nyt sted, da 17 ryttere fra holdet skal til Alsace i Fankrig for blandt andet at køre ruten for det klassiske motionscykelløb "Les 3 ballons".

 

I 2015 startede Nem Byg A/S eget cykelhold, bestående af medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere samt venner af huset.

Formålet var at skabe et netværk omkring cykling, da cykling er en uformel og afslappet måde at styrke netværket på, med fælles oplevelser som fundament. Samtidig givet det masser af frisk luft og god motion.

For netop at styrke netværket og ikke mindst det sociale, så starter og slutter vores træningsture rundt omkring i byen, hos de virksomheder der repræsenterer netværket.

Efter træningen får vi indblik i virksomhedens forretningsområde, over et let traktement.

 

Sommerhalvåret bliver kørt på racercykel, mens vinterhalvåret står på MTB og Spinning. Vi har ca. 35 aktive ryttere på holdet.

Sommerhalvåret har mellem 15 - 20 ryttere pr. tur.

Vinterhalvåret har mellem 10 - 20 ryttere pr. tur.

 

For mere info kan holdkaptajn Lars Bülow kontaktes på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 27157621 

 

På Facebook har vi en lukket gruppe - NEM BYG CYCLING - her deler vi info, billeder, nyheder osv. omkring holdet og cykelverdenen. Her bliver de ugentlige træningsture også koordineret og fremtidige ture planlagt.

Har du lyst til at få et indblik i hvad der rører sig på holdet, er du velkommen til at søge om optagelse i gruppen via nedenstående link. 

https://www.facebook.com/groups/nembygcycling 

 

Les Trois Ballons - d'Alsace, Frankrig

Årets klubtur går til d'Alsace i Frankrig, hvor kongeetapen bliver ruten "de 3 balloner", som er et stort cykelløb der afvikles i foråret. Det er en overset cykelløb med store udfordringer og mere end 3.500 deltagere. Løbet afvikles i det sydlige Vogeser i d'Alsace. Master ruten er på 205 km. med 4.300 hm.

På Master ruten kommer du over: Ballon de Servance 1.216 moh. – Le Grand Ballon 1.325 moh. – Ballon de Alsace 1.247 moh. – deraf navnet Les 3 Ballon. De sidste 5 – 6 km. til mål, er op ad bakke. Der er stigninger på op til 13%. Udover disse bjerge er der flere andre” bakker” som skal passeres. Alt i alt et løb med store udfordringer, bjergene/bakkerne kommer hele tiden, du får aldrig ro.