Fra onsdag til lørdag i sidste uge var et hold fra Nem Byg Cycling, at finde i det nordøstlige Frankrig nærmere bestemt Alsace. 

- Vi har haft nogle fantastiske dage hvor vi fra onsdag til fredag har cyklet godt 300 km og 6000 højde meter i bjergene, fortæller holdkaptajn Lars Bülow. 

Holdets planlagte ture gik gennem hyggelige byer skønt placeret mellem vinmarker, gamle borge og bjergkæden Vogeserne. 

Torsdag var der indlagt den obligatoriske kongeetape, hvor der blev kørt ruten for det klassiske motionscykelløb “Les 3 ballons” 177 kilometer/3600 højdemeter. 3 ballons hentyder til navnene på bjergene der skal bestiges - Ballon d’Alsace, Grand Ballon og Petit Ballon. 

En tur det tog over 10 timer at gennemføre før de sidste var i mål, men alle havde haft en god men også udfordrende dag på cyklen, tilføjer Lars Bülow, der også fortæller at Alsace har overrasket med et fantastisk godt cykelterræn, som byder på pæne stigninger på helt op til 18-19 procent og opkørslen til Grand Ballon går over 23 kilometer op i 1343 m.o.h. 

Trods de mange timer og lange dage på cyklen, var der også tid til socialt samvær - “after cycling”, hvilket prioriteres højt. Blandt andet var holdet på besøg hos en af områdets mange vin producenter med smagsprøver af vine og rundvisning i produktionen. 

På turen deltog 16 ryttere. Foruden Jesper Holm Nielsen, Anders Nielsen, Mogens Espensen og Søren Frank fra Nem Byg deltog Jørgen Weide, Weide Diamantværktøj, Michael Jensen, Ingeniør’ne, Kim Schousboe, Det Faglige Hus, Claus Pedersen, Sønderjysk Forsikring, Michael Øland Mikkelsen, Share IT, Brian Deichgræber, Bygma, Claus Johannessen, Bravida, Palle H. Jensen, PwC, Ivan Trier Lilleøre-Nielsen, Jobcenter Esbjerg, Jesper Nørby, Sydbank Vejle, Jørn Jalk, Børkop. 

Det var første gang, at Nem Byg Cycling var i Alsace, men vi skal helt sikkert tilbage på et tidspunkt. Området byder på meget mere end det vi på denne tur har kunnet nå at udforske, siger Lars Bülow. 

Det bliver dog ikke i 2019, da teamturen atter går til et nyt sted. Der er flere bolde i luften bl.a. en tur til Østrig og køre VM ruten, som køres her i slutningen af september i området omkring Innsbruck. 

 

Sådan kaldes Harzen på grund af det kuperede terræn, fortæller holdkaptajn Lars Bülow, der har været i spidsen for Nem Byg Cyclings teamtur.

Til trods for de lange dage på cyklen, var der også tid til socialt samvær - "after cycling" - som Nem Byg kalder det, hvilket prioriteres højt.

På turen deltog 11 ryttere. Foruden Jesper Holm Nielsen, Anders Nielsen og Mogens Espensen fra Nem Byg var det blandt andet Jørgen Weide, Weide Diamantværktøj, Michael Jensen, Ingeniør'ne, Lars Kaus, Rybners, Kim Schousboe, Det Faglige Hus, og Claus Pedersen, Sønderjysk Forsikring.

Det var første gang, at Nem Byg Cycling som hold var i Harzen, men det bliver bestemt ikke sidste gang. Det var der bred enighed om på holdet, siger Lars Bülow.

Næste teamtur er allerede planlagt. Til august går turen atter til et nyt sted, da 17 ryttere fra holdet skal til Alsace i Fankrig for blandt andet at køre ruten for det klassiske motionscykelløb "Les 3 ballons".

 

I 2015 startede Nem Byg A/S eget cykelhold, bestående af medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere samt venner af huset.

Formålet var at skabe et netværk omkring cykling, da cykling er en uformel og afslappet måde at styrke netværket på, med fælles oplevelser som fundament. Samtidig givet det masser af frisk luft og god motion.

For netop at styrke netværket og ikke mindst det sociale, så starter og slutter vores træningsture rundt omkring i byen, hos de virksomheder der repræsenterer netværket.

Efter træningen får vi indblik i virksomhedens forretningsområde, over et let traktement.

 

Sommerhalvåret bliver kørt på racercykel, mens vinterhalvåret står på MTB og Spinning. Vi har ca. 35 aktive ryttere på holdet.

Sommerhalvåret har mellem 15 - 20 ryttere pr. tur.

Vinterhalvåret har mellem 10 - 20 ryttere pr. tur.

 

For mere info kan holdkaptajn Lars Bülow kontaktes på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 27157621 

 

På Facebook har vi en lukket gruppe - NEM BYG CYCLING - her deler vi info, billeder, nyheder osv. omkring holdet og cykelverdenen. Her bliver de ugentlige træningsture også koordineret og fremtidige ture planlagt.

Har du lyst til at få et indblik i hvad der rører sig på holdet, er du velkommen til at søge om optagelse i gruppen via nedenstående link. 

https://www.facebook.com/groups/nembygcycling 

 

Les Trois Ballons - d'Alsace, Frankrig

Årets klubtur går til d'Alsace i Frankrig, hvor kongeetapen bliver ruten "de 3 balloner", som er et stort cykelløb der afvikles i foråret. Det er en overset cykelløb med store udfordringer og mere end 3.500 deltagere. Løbet afvikles i det sydlige Vogeser i d'Alsace. Master ruten er på 205 km. med 4.300 hm.

På Master ruten kommer du over: Ballon de Servance 1.216 moh. – Le Grand Ballon 1.325 moh. – Ballon de Alsace 1.247 moh. – deraf navnet Les 3 Ballon. De sidste 5 – 6 km. til mål, er op ad bakke. Der er stigninger på op til 13%. Udover disse bjerge er der flere andre” bakker” som skal passeres. Alt i alt et løb med store udfordringer, bjergene/bakkerne kommer hele tiden, du får aldrig ro.