Fra onsdag til lørdag i sidste uge var et hold fra Nem Byg Cycling, at finde i Norditalien nærmere bestemt i Bormio i Lombardiet.

 

- Vi har haft nogle helt fantastiske dage hvor vi fra onsdag til fredag har cyklet godt 350 km og 7500 højdemeter i bjergene, fortæller holdkaptajn Lars Bülow. 

 

Holdets ture havde alle udspring i bjergbyen Bormio i Lombardiet, som ligger i 1225 meters højde. Lige for bunden af Stelvio, som med sine 2760 meter over havet er Alpernes højeste vejpas.

Onsdag begav vi os ud på den første af tre etaper for at køre op til Mortirolo passet. En af Europas hårdeste stigninger som over 13 km har en gennemsnitlig stigningsprocent på over 10 og flere steder stiger over 20 procent.   

Torsdag var der indlagt den obligatoriske kongeetape, hvor der blev kørt ruten for det klassiske motionscykelløb “Grand Fondo Stelvio”

Fra kilometer nul går det op af Stelvio og 3 kilometer fra toppen kører man ind i Schweiz for der efter at køre ned i dalen til byen Santa Maria. Der fra igen ind i Italien til byen Prato (918 moh) og igen op af Stelvio af den legendariske stigning gennem 48 hårnålesving over 24 km til 2760 moh. Et vejrskifte fra sol og 25 grader i bunden til regn og 5 grader på toppen, men det er slet ikke unormalt i bjergene.

En etape på i alt 105 kilometer og 3500 højdemeter, som det tog over 9 timer at gennemføre før de sidste var i mål. Men alle 

havde haft en god men også udfordrende dag på cyklen, tilføjer Lars Bülow, der også fortæller at Nationalpark Stelvio byder på et helt fantastisk og storslået cykelterræn.

På sidste dagen gik turen over endnu et bjergpas til skisportsbyen Livigno. Igen en meget natursmuk rute, men også en udfordrende dag på cyklen, da asfalten slap op på det sidste stykke over bjerget, så vi måtte køre 10 kilometer på grusvej.

 

Trods de mange timer og lange dage på cyklen, var der også tid til socialt samvær - hvilket prioriteres højt.

Her bliver der hygget og fortalt cykelanekdoter fra de efterhånden mange cykelture og oplevelser holdet har haft sammen gennem de sidste 5 år, som holdet har eksisteret.

 

På turen deltog Jesper Holm Nielsen, Anders Nielsen og Mogens Espensen fra Nem Byg, Jørgen Weide, Weide Diamantværktøj, Michael Jensen, Ingeniør’ne, Kim Schousboe, Det Faglige Hus, Claus Pedersen, Sønderjysk Forsikring, Palle H. Jensen, PwC, Ivan Trier Lilleøre-Nielsen, Jobcenter Esbjerg, Lars Kaus, Sport & Event Park Esbjerg samt Holdkaptajn Lars Bülow.

 

Sådan kaldes Harzen på grund af det kuperede terræn, fortæller holdkaptajn Lars Bülow, der har været i spidsen for Nem Byg Cyclings teamtur.

Til trods for de lange dage på cyklen, var der også tid til socialt samvær - "after cycling" - som Nem Byg kalder det, hvilket prioriteres højt.

På turen deltog 11 ryttere. Foruden Jesper Holm Nielsen, Anders Nielsen og Mogens Espensen fra Nem Byg var det blandt andet Jørgen Weide, Weide Diamantværktøj, Michael Jensen, Ingeniør'ne, Lars Kaus, Rybners, Kim Schousboe, Det Faglige Hus, og Claus Pedersen, Sønderjysk Forsikring.

Det var første gang, at Nem Byg Cycling som hold var i Harzen, men det bliver bestemt ikke sidste gang. Det var der bred enighed om på holdet, siger Lars Bülow.

Næste teamtur er allerede planlagt. Til august går turen atter til et nyt sted, da 17 ryttere fra holdet skal til Alsace i Fankrig for blandt andet at køre ruten for det klassiske motionscykelløb "Les 3 ballons".

 

I 2015 startede Nem Byg A/S eget cykelhold, bestående af medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere samt venner af huset.

Formålet var at skabe et netværk omkring cykling, da cykling er en uformel og afslappet måde at styrke netværket på, med fælles oplevelser som fundament. Samtidig givet det masser af frisk luft og god motion.

For netop at styrke netværket og ikke mindst det sociale, så starter og slutter vores træningsture rundt omkring i byen, hos de virksomheder der repræsenterer netværket.

Efter træningen får vi indblik i virksomhedens forretningsområde, over et let traktement.

 

Sommerhalvåret bliver kørt på racercykel, mens vinterhalvåret står på MTB og Spinning. Vi har ca. 35 aktive ryttere på holdet.

Sommerhalvåret har mellem 15 - 20 ryttere pr. tur.

Vinterhalvåret har mellem 10 - 20 ryttere pr. tur.

 

For mere info kan holdkaptajn Lars Bülow kontaktes på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 27157621 

 

På Facebook har vi en lukket gruppe - NEM BYG CYCLING - her deler vi info, billeder, nyheder osv. omkring holdet og cykelverdenen. Her bliver de ugentlige træningsture også koordineret og fremtidige ture planlagt.

Har du lyst til at få et indblik i hvad der rører sig på holdet, er du velkommen til at søge om optagelse i gruppen via nedenstående link. 

https://www.facebook.com/groups/nembygcycling 

 

Les Trois Ballons - d'Alsace, Frankrig

Årets klubtur går til d'Alsace i Frankrig, hvor kongeetapen bliver ruten "de 3 balloner", som er et stort cykelløb der afvikles i foråret. Det er en overset cykelløb med store udfordringer og mere end 3.500 deltagere. Løbet afvikles i det sydlige Vogeser i d'Alsace. Master ruten er på 205 km. med 4.300 hm.

På Master ruten kommer du over: Ballon de Servance 1.216 moh. – Le Grand Ballon 1.325 moh. – Ballon de Alsace 1.247 moh. – deraf navnet Les 3 Ballon. De sidste 5 – 6 km. til mål, er op ad bakke. Der er stigninger på op til 13%. Udover disse bjerge er der flere andre” bakker” som skal passeres. Alt i alt et løb med store udfordringer, bjergene/bakkerne kommer hele tiden, du får aldrig ro.