Fra onsdag til lørdag i sidste uge var et hold fra Nem Byg Cycling, at finde i det nordøstlige Frankrig nærmere bestemt Alsace. 

- Vi har haft nogle fantastiske dage hvor vi fra onsdag til fredag har cyklet godt 300 km og 6000 højde meter i bjergene, fortæller holdkaptajn Lars Bülow. 

Holdets planlagte ture gik gennem hyggelige byer skønt placeret mellem vinmarker, gamle borge og bjergkæden Vogeserne. 

Torsdag var der indlagt den obligatoriske kongeetape, hvor der blev kørt ruten for det klassiske motionscykelløb “Les 3 ballons” 177 kilometer/3600 højdemeter. 3 ballons hentyder til navnene på bjergene der skal bestiges - Ballon d’Alsace, Grand Ballon og Petit Ballon. 

En tur det tog over 10 timer at gennemføre før de sidste var i mål, men alle havde haft en god men også udfordrende dag på cyklen, tilføjer Lars Bülow, der også fortæller at Alsace har overrasket med et fantastisk godt cykelterræn, som byder på pæne stigninger på helt op til 18-19 procent og opkørslen til Grand Ballon går over 23 kilometer op i 1343 m.o.h. 

Trods de mange timer og lange dage på cyklen, var der også tid til socialt samvær - “after cycling”, hvilket prioriteres højt. Blandt andet var holdet på besøg hos en af områdets mange vin producenter med smagsprøver af vine og rundvisning i produktionen. 

På turen deltog 16 ryttere. Foruden Jesper Holm Nielsen, Anders Nielsen, Mogens Espensen og Søren Frank fra Nem Byg deltog Jørgen Weide, Weide Diamantværktøj, Michael Jensen, Ingeniør’ne, Kim Schousboe, Det Faglige Hus, Claus Pedersen, Sønderjysk Forsikring, Michael Øland Mikkelsen, Share IT, Brian Deichgræber, Bygma, Claus Johannessen, Bravida, Palle H. Jensen, PwC, Ivan Trier Lilleøre-Nielsen, Jobcenter Esbjerg, Jesper Nørby, Sydbank Vejle, Jørn Jalk, Børkop. 

Det var første gang, at Nem Byg Cycling var i Alsace, men vi skal helt sikkert tilbage på et tidspunkt. Området byder på meget mere end det vi på denne tur har kunnet nå at udforske, siger Lars Bülow. 

Det bliver dog ikke i 2019, da teamturen atter går til et nyt sted. Der er flere bolde i luften bl.a. en tur til Østrig og køre VM ruten, som køres her i slutningen af september i området omkring Innsbruck. 

 

« Gå tilbage