Nem Byg Cycling på Klubtur til Italien 2019

 

– Vi har haft nogle helt fantastiske dage hvor vi fra onsdag til fredag har cyklet godt 350 km og 7500 højdemeter i bjergene, fortæller holdkaptajn Lars Bülow.

 

Holdets ture havde alle udspring i bjergbyen Bormio i Lombardiet, som ligger i 1225 meters højde. Lige for bunden af Stelvio, som med sine 2760 meter over havet er Alpernes højeste vejpas.

Onsdag begav vi os ud på den første af tre etaper for at køre op til Mortirolo passet. En af Europas hårdeste stigninger som over 13 km har en gennemsnitlig stigningsprocent på over 10 og flere steder stiger over 20 procent.

Torsdag var der indlagt den obligatoriske kongeetape, hvor der blev kørt ruten for det klassiske motionscykelløb “Grand Fondo Stelvio”

Fra kilometer nul går det op af Stelvio og 3 kilometer fra toppen kører man ind i Schweiz for der efter at køre ned i dalen til byen Santa Maria. Der fra igen ind i Italien til byen Prato (918 moh) og igen op af Stelvio af den legendariske stigning gennem 48 hårnålesving over 24 km til 2760 moh. Et vejrskifte fra sol og 25 grader i bunden til regn og 5 grader på toppen, men det er slet ikke unormalt i bjergene.

En etape på i alt 105 kilometer og 3500 højdemeter, som det tog over 9 timer at gennemføre før de sidste var i mål. Men alle

havde haft en god men også udfordrende dag på cyklen, tilføjer Lars Bülow, der også fortæller at Nationalpark Stelvio byder på et helt fantastisk og storslået cykelterræn.

På sidste dagen gik turen over endnu et bjergpas til skisportsbyen Livigno. Igen en meget natursmuk rute, men også en udfordrende dag på cyklen, da asfalten slap op på det sidste stykke over bjerget, så vi måtte køre 10 kilometer på grusvej.

 

Trods de mange timer og lange dage på cyklen, var der også tid til socialt samvær – hvilket prioriteres højt.

Her bliver der hygget og fortalt cykelanekdoter fra de efterhånden mange cykelture og oplevelser holdet har haft sammen gennem de sidste 5 år, som holdet har eksisteret.

 

På turen deltog Jesper Holm Nielsen, Anders Nielsen og Mogens Espensen fra Nem Byg, Jørgen Weide, Weide Diamantværktøj, Michael Jensen, Ingeniør’ne, Kim Schousboe, Det Faglige Hus, Claus Pedersen, Sønderjysk Forsikring, Palle H. Jensen, PwC, Ivan Trier Lilleøre-Nielsen, Jobcenter Esbjerg, Lars Kaus, Sport & Event Park Esbjerg samt Holdkaptajn Lars Bülow.