Cykelnerven er Scleroseforeningens Tour de France-inspirerede cykelløb, som hvert år i juni sender hundredvis af dedikerede cykelryttere fra hele landet afsted mod de franske bjerge. Her cykler de til tops på en stribe stejle bjerge kun få uger inden, Tour-feltet lægger vejen forbi de præcis samme bjergtinder.

Målet med det hele er at indsamle penge til forskning i sclerose og sætte fokus på sygdommen. Med otte stejle bjergtoppe på bare fire dage kommer man ikke sovende til målstregen som Cykelnervenrytter. Det kan de godt 300 deltagere i dette års udgave af Cykelnerven alle skrive under på. Mens nogle deltagere kører på eliteniveau, har andre aldrig før kørt op ad et bjerg på cykel. Cykelnerven først til tops Når de professionelle ryttere rammer Alpernes klassiske bjergetaper til allersidst i årets Tour de France, har Cykelnervens ryttere allerede været til tops på en række af de samme bjerge:

• Col du Vars – 2.109 højdemeter

• Col d’Izoard – 2.360 højdemeter

• Col du Lautaret – 2.057 højdemeter

• Col du Galibier – 2.642 højdemeter

• Col de L’Iseran – 2.770 højdemeter

• Montée de Tignes – 2.089 højdemeter

• Comet de Roselend – 1.967 højdemeter

• Val Thorens – 2.365 højdemeter

Tour de France-rytterne rammer de præcis samme bjerge på Tourens 18. og 19. etaper, som er de sidste og afgørende etaper, inden rytterne skal videre mod Paris og Tourens officielle afslutning. For en verden uden sclerose Udover at være passionerede cykelryttere har Cykelnervens deltagere endnu en ting til fælles. De kæmper alle sammen benhårdt for at samle penge ind til forskning i sclerose og skabe opmærksomhed omkring sygdommen. De har brugt månedsvis på både træning og indsamling til forskning, inden turen endelig kunne gå til Frankrig. Og de mange ryttere, som er fordelt på ni hold fra hele landet, slog alle tidligere rekorder med et samlet indsamlingsresultat på ca. 6 millioner kroner.

”På Cykelnerven kæmper vi alle side om side for en verden uden sclerose. Vores fantastiske ryttere har igen i år udvist kæmpe engagement og en viljestyrke uden lige. Vi er så stolte og ydmyge over den opbakning, som vi får fra hver eneste rytter på holdet. Vi kan næsten ikke få armene ned af ren lykke over det flotte resultat, som så mange mennesker har bidraget til at få i hus. Det gør virkelig en kæmpe forskel for alle dem, som lever med sclerose hver eneste dag,” siger Scleroseforeningens Mette Hjulmand Leonhard Hjorth, som er løbsansvarlig for Cykelnerven.

www.rehh.dk

 

www.efb.dk

 

   

www.teamesbjerg.dk

 

www.stafetforlivet.dk

 

https://virtubusinessclub.com 

www.tif.tjareborg.dk

 

Nem Byg sponsorerer motorsporten gennem Racing Team Næsbjerg Gulve

www.sgi-haandbold.dk

 

www.fagenes-fest.dk 

http://www.extremechallenge.dk/ 

www.danskehospitalsklovne.dk

 

www.esbjerg-firmaidraet.dk/ 

http://www.sydvestjydsk.dk/ 

www.sagu.dk