I sidste uge var et hold på elleve ryttere fra NemByg Cycling på klubtur til Yorkshire i England.

 

Vi har haft nogle helt fantastiske dage, hvor vi fra onsdag til fredag har cyklet 350 km og over 6000 højdemeter i Yorkshire Dales, fortæller holdkaptajn Lars Bülow. 

 

Holdets ture havde alle udspring i den lille landsby Kilnsey i North Yorkshire.

 

Torsdag begav vi os ud på den såkaldte Kongeetape.

Holdet skulle bestige intet mindre end 5 hårde bakker med en stigningsprocent helt op til 25%. For at sætte det i perspektiv, så betyder det at for hver 100 meter, så stiger det 25 højdemeter.

En dag der bød på 120 km bakkekørsel og 2500 hm og 6-7 timer på cyklen.

De øvrige dage bød ligeledes på nogle udfordrende etaper i den storslåede natur i Yorkshire Dales.

 

Det var tre udfordrende etaper, men alle klarede sig fint igennem og kom med op over alle toppe og vi var samtidig forskånet for uheld, tilføjer Lars Bülow.

Vejret i Yorkshire var pragtfuldt med sol og varme alle dage, så holdet kørte i kort/kort. Det betyder i cykelsprog i korte ærmer og korte bukser.

 

Trods de mange timer og lange dage på cyklen, var der også tid til aftercycling - hvilket prioriteres højt.

Her bliver der hygget og fortalt cykelanekdoter fra de efterhånden mange cykelture og oplevelser holdet har haft sammen gennem de sidste 8 år, som holdet har eksisteret.

 

 

På turen deltog fra venstre:

Michael Jensen, Ingeniør’ne, Jørgen Weide, Weide Diamantværktøj, Mogens Espensen, NemByg, Jesper Nørby, Sydbank, Kim Schousboe, Det Faglige Hus, Steen Svarrer, NemByg,

Anders Nielsen, NemByg, Morten Stokkebæk, NemByg, Lars Bülow (holdkaptajn), Gert Kühne, FysioDanmark, Claus Pedersen, Vestjylland Forsikring

 

 

NemByg Cycling er et lokalt firma netværkshold, stiftet i 2015 omkring entreprenørselskabet NemByg A/S. Holdet har cirka 30 aktive ryttere og træner fast to gange om ugen. Holdet består af medarbejdere, kunder, leverandører og venner. 

I sidste uge var et hold på sytten ryttere fra NemByg Cycling, at finde i de Østrigske Alper.

"Vi har haft nogle helt fantastiske dage hvor vi fra onsdag til fredag har cyklet 350 km og 5000 højdemeter i alperne" fortæller holdkaptajn Lars Bülow. 

Holdets ture havde alle udspring i den hyggelige by Zell am See, som ligger i 760 meters højde. 

Torsdag begav vi os ud på den såkaldte Kongeetape. 

Holdet skulle bestige intet mindre end Østrigs højeste bjerg Grossglockner, som er 3798 m.o.h. En dag der bød på knap 100 km bjergkørsel og 2000 hm og knap 7 timer på cyklen.

De øvrige dage bød ligeledes på nogle udfordrende etaper i den storslåede natur. Blandt andet gennem de populære skisports byer Kitzbühel og St. Johann in Tirol.

 

Det var tre udfordrende bjergetaper, men alle klarede sig fint igennem og kom med op over alle bjergtoppe og vi var samtidig forskånet for uheld, tilføjer Lars Bülow.

Selv i august kan vejret i alperne være mere til skisport end cykelsport. Dagen efter vi var på Grossglockner faldt der en halv meter sne og vejene var lukkede for cyklister.

 

Trods de mange timer og lange dage på cyklen, var der også tid til aftercycling - hvilket prioriteres højt. 

Her bliver der hygget og fortalt cykelanekdoter fra de efterhånden mange cykelture og oplevelser holdet har haft sammen gennem de sidste 7 år, som holdet har eksisteret.

 

På turen deltog:

Fra venstre bagerst. Claus Pedersen, Sønderjysk Forsikring, Lars Bülow (holdkaptajn), Mogens Espensen, NemByg, Søren Frank, NemByg, Jørgen Weide, Weide Diamantværktøj, Michael Jensen, Ingeniør’ne, Jesper Holm Nielsen, NemByg, Mike Skov, Tekt, Jesper Nørby, Sydbank.

Fra venstre forrest: Morten Stokkebæk, NemByg, Lars Nielsen, Nykredit, Kim Schousboe, Det Faglige Hus, Claus Johannessen, Bikein, Anders Nielsen, NemByg, René Sørensen, Energi Isolering, Michael Josefsen, John Josefsen VVS og Ventilation, Ivan Trier Lilleøre-Nielsen, Jobcenter Esbjerg.

NemByg Cycling er et lokalt firma netværkshold, stiftet i 2015 omkring entreprenørselskabet NemByg A/S. Holdet har cirka 30 aktive ryttere og træner fast to gange om ugen. Holdet består af medarbejdere, kunder, leverandører og venner. 

Hos NemByg er vi stolte af vores cykelhold, som er et netværkshold med både ansatte og samarbejdspartnere, som sammen køre forskellige netværksetaper hver uge. 

En sensommerdag i 2020 endte de hyggelige ture brat, da en deltager på holdet pludselig falder om med hjertestop, Claus er død i 11 minutter. Alle holdkammeraterne stod sammen, på ægte landsholdsmanér, og gav Claus livreddende førstehjælp, indtil hjælpen kom frem. 

Så vel på cykelholdet, som i NemByg A/S, går vi meget op i at alle vores ansatte både arbejder sikkert, men også har de fornødne kompetencer, når uheldet er ude. Derfor blev der onsdag den 9. juni afholdt førstehjælpskursus for de ryttere på NemByg Cycling, som var med den skæbnesvangre dag i 2020. 

 

Læs hele artiklen her: Esbjerg Ugeavis 16. juni

Forårets holdtur blev ændret fra den planlagte tur til Harzen og udskiftet med vores egen skønne natur herhjemme i Danmark. 

Turen gik fra Vejle til Silkeborg og tilbage igen. I alt en tur på 160,3 km og med 1550 højde meter. Alle kom godt med rundt og det var en skøn tur, med kaffestop i Ry hvor der var tid til at tanke op med træstammer, kaffe og kolde drikkevarer.


Det var en flot rute i den skønne danske natur, og selv om vinden til tider var udfordrende og temperaturen kun lå på mellem 5-10 grader, så var det en smuk tur. 

”Vi havde på turen ingen uheld og kun en enkelt punktering – og det er helt fantastisk når man tænker på at 14 ryttere kørte tilsammen over 2200 km, siger holdkaptajn Lars Bülow”

 

Turen sluttede traditionen tro med aftercycling med grill og socialt samvær. 

Da turen efterfølgende skulle ses igennem på Strava – så var det tydeligt at holdet havde cyklet en and, dagens etape blev derfor døbt anden.

 

Fra onsdag til lørdag i sidste uge var et hold fra Nem Byg Cycling, at finde i Norditalien nærmere bestemt i Bormio i Lombardiet.

 

- Vi har haft nogle helt fantastiske dage hvor vi fra onsdag til fredag har cyklet godt 350 km og 7500 højdemeter i bjergene, fortæller holdkaptajn Lars Bülow. 

 

Holdets ture havde alle udspring i bjergbyen Bormio i Lombardiet, som ligger i 1225 meters højde. Lige for bunden af Stelvio, som med sine 2760 meter over havet er Alpernes højeste vejpas.

Onsdag begav vi os ud på den første af tre etaper for at køre op til Mortirolo passet. En af Europas hårdeste stigninger som over 13 km har en gennemsnitlig stigningsprocent på over 10 og flere steder stiger over 20 procent.   

Torsdag var der indlagt den obligatoriske kongeetape, hvor der blev kørt ruten for det klassiske motionscykelløb “Grand Fondo Stelvio”

Fra kilometer nul går det op af Stelvio og 3 kilometer fra toppen kører man ind i Schweiz for der efter at køre ned i dalen til byen Santa Maria. Der fra igen ind i Italien til byen Prato (918 moh) og igen op af Stelvio af den legendariske stigning gennem 48 hårnålesving over 24 km til 2760 moh. Et vejrskifte fra sol og 25 grader i bunden til regn og 5 grader på toppen, men det er slet ikke unormalt i bjergene.

En etape på i alt 105 kilometer og 3500 højdemeter, som det tog over 9 timer at gennemføre før de sidste var i mål. Men alle 

havde haft en god men også udfordrende dag på cyklen, tilføjer Lars Bülow, der også fortæller at Nationalpark Stelvio byder på et helt fantastisk og storslået cykelterræn.

På sidste dagen gik turen over endnu et bjergpas til skisportsbyen Livigno. Igen en meget natursmuk rute, men også en udfordrende dag på cyklen, da asfalten slap op på det sidste stykke over bjerget, så vi måtte køre 10 kilometer på grusvej.

 

Trods de mange timer og lange dage på cyklen, var der også tid til socialt samvær - hvilket prioriteres højt.

Her bliver der hygget og fortalt cykelanekdoter fra de efterhånden mange cykelture og oplevelser holdet har haft sammen gennem de sidste 5 år, som holdet har eksisteret.

 

På turen deltog Jesper Holm Nielsen, Anders Nielsen og Mogens Espensen fra Nem Byg, Jørgen Weide, Weide Diamantværktøj, Michael Jensen, Ingeniør’ne, Kim Schousboe, Det Faglige Hus, Claus Pedersen, Sønderjysk Forsikring, Palle H. Jensen, PwC, Ivan Trier Lilleøre-Nielsen, Jobcenter Esbjerg, Lars Kaus, Sport & Event Park Esbjerg samt Holdkaptajn Lars Bülow.

 

Sådan kaldes Harzen på grund af det kuperede terræn, fortæller holdkaptajn Lars Bülow, der har været i spidsen for Nem Byg Cyclings teamtur.

Til trods for de lange dage på cyklen, var der også tid til socialt samvær - "after cycling" - som Nem Byg kalder det, hvilket prioriteres højt.

På turen deltog 11 ryttere. Foruden Jesper Holm Nielsen, Anders Nielsen og Mogens Espensen fra Nem Byg var det blandt andet Jørgen Weide, Weide Diamantværktøj, Michael Jensen, Ingeniør'ne, Lars Kaus, Rybners, Kim Schousboe, Det Faglige Hus, og Claus Pedersen, Sønderjysk Forsikring.

Det var første gang, at Nem Byg Cycling som hold var i Harzen, men det bliver bestemt ikke sidste gang. Det var der bred enighed om på holdet, siger Lars Bülow.

Næste teamtur er allerede planlagt. Til august går turen atter til et nyt sted, da 17 ryttere fra holdet skal til Alsace i Fankrig for blandt andet at køre ruten for det klassiske motionscykelløb "Les 3 ballons".

 

I 2015 startede Nem Byg A/S eget cykelhold, bestående af medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere samt venner af huset.

Formålet var at skabe et netværk omkring cykling, da cykling er en uformel og afslappet måde at styrke netværket på, med fælles oplevelser som fundament. Samtidig givet det masser af frisk luft og god motion.

For netop at styrke netværket og ikke mindst det sociale, så starter og slutter vores træningsture rundt omkring i byen, hos de virksomheder der repræsenterer netværket.

Efter træningen får vi indblik i virksomhedens forretningsområde, over et let traktement.

 

Sommerhalvåret bliver kørt på racercykel, mens vinterhalvåret står på MTB og Spinning. Vi har ca. 35 aktive ryttere på holdet.

Sommerhalvåret har mellem 15 - 20 ryttere pr. tur.

Vinterhalvåret har mellem 10 - 20 ryttere pr. tur.

 

For mere info kan holdkaptajn Lars Bülow kontaktes på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 27157621 

 

På Facebook har vi en lukket gruppe - NEM BYG CYCLING - her deler vi info, billeder, nyheder osv. omkring holdet og cykelverdenen. Her bliver de ugentlige træningsture også koordineret og fremtidige ture planlagt.

Har du lyst til at få et indblik i hvad der rører sig på holdet, er du velkommen til at søge om optagelse i gruppen via nedenstående link. 

https://www.facebook.com/groups/nembygcycling 

 

Les Trois Ballons - d'Alsace, Frankrig

Årets klubtur går til d'Alsace i Frankrig, hvor kongeetapen bliver ruten "de 3 balloner", som er et stort cykelløb der afvikles i foråret. Det er en overset cykelløb med store udfordringer og mere end 3.500 deltagere. Løbet afvikles i det sydlige Vogeser i d'Alsace. Master ruten er på 205 km. med 4.300 hm.

På Master ruten kommer du over: Ballon de Servance 1.216 moh. – Le Grand Ballon 1.325 moh. – Ballon de Alsace 1.247 moh. – deraf navnet Les 3 Ballon. De sidste 5 – 6 km. til mål, er op ad bakke. Der er stigninger på op til 13%. Udover disse bjerge er der flere andre” bakker” som skal passeres. Alt i alt et løb med store udfordringer, bjergene/bakkerne kommer hele tiden, du får aldrig ro.