Renovering og tilbygning

Fanø Bryghus

Lokalitet:

Nordby, Fanø

Bygherre:

Fanø Bryghus

Arkitekt:

Torben Mahler

Ingeniør:

INGENIØR’NE A/S

Byggeår:

2019

Anlægssum (inkl. moms):

6,2 mio. kr.

Bruttoareal:

350 m²

Entreprise type:

Hovedentreprise

Væsentlige projektelementer

  • Hovedentreprise
  • Arbejdsmiljøkoordinering B
  • Byggepladsentreprise og tømrer- snedkerarbejde i egenproduktion.

På Fanø ligger en særlig turistattraktion, nemlig Fanø Bryghus som er et besøg værd. Fanø Bryghus opstartede i de nuværende lokaler tilbage i 2006.

Bryghuset gennemgik en omfattende renovering og tilbygning, der fik bryghuset til at fremstå i et moderne udtryk, med respekt for den oprindelige udformning.

Under hele byggeprocessen var bryggeriet i drift, hvilket fra start til slut var et af byggeledelsens væsentligste fokuspunkter.

Renoveringen indeholdt blandt andet et nyt bar- og serveringsområde, hvor der er mulighed for anretning af snacks og lette anretninger. Barområdet blev udvidet med 80 m2, så det blev muligt at betjene flere besøgende ad gangen.

Foran bryghuset fremstår det nye udeareal, som er opført i en konstruktion af IPE-træ, med reference til øens historie i et maritimt udtryk.

Projektet omhandlede desuden en total renovering af en lejlighed på bygningens 1. sal, så den med dens udtryk a la ”suite” og med udsigt til produktionen er en ideel overnatningsmulighed for en del af bryggeriets personale.
Herudover blev der opført en 80 m2 kold hal til opbevaring af færdige produkter fra bryghuset.